Soome sai USAlt ametliku kutse Eestis toimuvatele õppustele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti õhuruumis toimunud NATO õhuturbeharjutus BRTE XIX.
Eesti õhuruumis toimunud NATO õhuturbeharjutus BRTE XIX. Foto: ERIK PROZES/

USA on saatnud Soomele ametliku kirjaliku kutse osaleda Eestis kevadel toimuvatel lennuväeõppustel, teatas Ühendriikide saatkond kolmapäeval uudisteagentuurile STT.

President Sauli Niinistö ütles eile, et Soome saab õppuste suhtes seisukoha võtta alles pärast kutse saamist, kui on selgunud, mida Soomelt oodatakse.

Niinistö nentis, et Soome õhujõud on varem võtnud osa Eestis läbi viidud NATO õppustest ning koostöö jätkub.

Ajaleht Helsingin Sanomat teatas pühapäeval anonüümsetele allikatele viidates, et õppustel osalemine tekitab erimeelsusi Soome võimuladvikus.

Väljaande teatel toetavad osalemist Soome peaminister Alexander Stubb ja kaitseminister Carl Haglund ning seda vastustavad president Niinistö ja välisminister Erkki Tuomioja.

Peaminister on eitanud erimeelsuste olemasolu ja ka Niinistö sõnul on alusetu väide, nagu oleks keegi nõudnud õppusest eemalejäämist.

Ajalehe andmeil lendaksid Soome lennukid õppusel mitte Ämari lennuväljalt, vaid peamiselt Rissalast. Õhujõud pole õppuste sisu esialgu täpsustanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles