PEGIDA juht astus seoses «Hitleri fotoga» tagasi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa islamiseerumisvastase liikumise PEGIDA nüüdseks tagasi astunud juht Lutz Bachmann.
Saksa islamiseerumisvastase liikumise PEGIDA nüüdseks tagasi astunud juht Lutz Bachmann. Foto: SCANPIX

Saksa islamiseerumisvastase liikumise PEGIDA juht Lutz Bachmann teatas täna, et astub liikumise juhi kohalt tagasi seoses Facebooki postitatud pildiga, millel mees oli teinud endale Adolf Hitlerit meenutavad vuntsid ning soengu.

«Jah, ma astun juhatusest tagasi,» sõnas Bachmann ajalehe Bild vahendusel. PEGIDA ehk Patriootlikud Eurooplased Lääne Islamiseerumise Vastu pressiesindaja Kathrin Örtel on mehe otsust kinnitanud.

PEGIDA pressiesindaja sõnul oli pildi puhul tegemist naljaga. Väidetavalt tegi Facebooki postitatud foto Bachmann ise ning enne avaliku elu tegelaseks saamist.

PEGIDA meeleavaldused algasid eelmise aasta oktoobris ja on pidevalt laienenud. Liikumine on üritanud end distantseerida paremäärmuslastest ning kinnitab, et ühenduse tegevuses ei ole kohta vihakõnedel.

Ühendus kutsub oma manifestis sallivusele lõimunud moslemite suhtes, seistes samas vastu naistevaenulikule ja vägivaldsele ideoloogiale.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles