Ukraina: Donetski lennujaama piirkonnas jätkuvad raevukad lahingud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donetski venemeelsed separatistid lennujaama rusude keskel.
Donetski venemeelsed separatistid lennujaama rusude keskel. Foto: SCANPIX

Ukraina kaitseministeeriumi sõnul lahingud Donetski lennujaama piirkonnas jätkuvad.

«Raevukad lahingud Donetski lennujaama piirkonnas jätkuvad,» teatas kaitseministeerium avalduses.

Separatistid õhkisid osa uue terminali korrustevahelisest sektsioonist ning Ukraina sõjaväelaste seas on hukkunuid, mõned said haavata, öeldi teates. Hukkunute ja haavatute arvu ei täpsustatud.

Teates sisalduva informatsiooni kohaselt langes teisipäeval lahingute käigus separatistide kätte vangi ka grupp Ukraina sõjaväelasi.

«Vaenlane kannab raskeid kaotusi, mis on meie omadest palju arvukamad,» lisati avalduses.

Täna sattusid tule alla Luganskit ja Artemivskit ühendaval Bahhmutka teel kaks sõjaväe kontrollpunkti, kuid tule intensiivsus oli teisipäevasest väiksem, sõnati teates.

Kõnealuste kontrollpunktide lähedal asuvate Krõmske, Nõžne ja Novotoškivka külade lähedal pole olukord märkimisväärselt muutunud, ütles terroritõrjeoperatsiooni ATO pressiteenistus sotsiaalmeedia Facebooki vahendusel.

«Pärast eilset [teisipäeval] vaenlase pealetungi peatumist avasid terroritõrjeoperatsiooni väed suurtükitule ründajate [separatistide] positsioonide pihta ning asusid eraldusliini taastamiseks ümber grupeeruma,» sõnas pressiteenistus.

«Kolme päeva jooksul on tapetud umbes 500 sõjaväelast. Vangi on võetud kuusteist Ukraina sõdurit koos nende komandöriga. Meie meedikud abistavad neid,» ütles täna isehakanud Donetski rahvavabariigi kõneisik Eduard Basturin.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles