Liibanoni missiooni eelnõu tuleb esimesele lugemisele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ÜRO rahuvalvajad Liibanonis UNIFILi patrullis.
ÜRO rahuvalvajad Liibanonis UNIFILi patrullis. Foto: Reuters/ScanPix

Riigikogu riigikaitsekomisjon otsustas täna saata esimesele lugemisele eelnõu, mis lubab kaitseväel osaleda ÜRO rahuvalvemissioonil Liibanonis.

Riigikogu riigikaitsekomisjon arutas neljapäevasel istungil eelnõu, mis näeb ette kuni 50 kaitseväelase osalemise ÜRO rahuvalvemissioonil Liibanonis alates 1. aprillist kuni käesoleva aasta lõpuni.

Riigikaitsekomisjoni esimees Jürgen Ligi ütles BNSile, et komisjon otsustas saata eelnõu esimesele lugemisele. Eelnõu jõuab täiskogu ette järgmise nädala kolmapäeval.

Soome on teinud Eestile ametliku pakkumise osaleda alates selle aasta kevadest Soome ja Iiri ühispataljoni koosseisus. Eesti kontingendist moodustaks enamiku mehhaniseeritud jalaväerühm koos mõneliikmelise toetusüksuse ja staabiohvitseridega. Rühma eeldatavateks ülesanneteks on vaatlus, patrullid ja kontrollpostide mehitamine, mille käigus tehtaks ka koostööd Liibanoni relvajõududega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles