Rõivas: piirilepete ratifitseerimine on meie huvides

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Rõivas
Taavi Rõivas Foto: Sander Ilvest / Postimees

Peaminister Taavi Rõivase sõnul on Eesti ja Venemaa vaheliste piirilepete ratifitseerimine Eesti huvides hoolimate viimase aasta jooksul jahenenud suhetest Venemaaga.

Rõivas ütles täna valitsuse pressikonverentsil, et ühegi Euroopa Liidu riigi jaoks ei ole suhted Venemaaga praegu tavapärased ning suhete jahenemise põhjus on Venemaa tegevus Ukrainas.

«Sama on nii Eesti kui ka Venemaa huvides, et kahe riigi vaheline piir oleks selge nii juriidiliselt kui ka füüsiliselt. Allkirjastatud piirilepped tuleb mingil hetkel ka ratifitseerida,» sõnas Rõivas.

Peaministri sõnul on Venemaa välisministri Sergei Lavrovi eilseid väljaütlemisi piirilepete ratifitseerimise kohta vara kommenteerida, kuna enne tuleks ära oodata Vene riigiduuma konkreetsed sammud.

«Kui Venemaa läheb ratifitseerimise protsessiga edasi, siis Eesti parlamendi taha ratifitseerimise protsess kindlasti ei jää,» lisas ta.

Venemaa välisminister Sergei Lavrov ütles eile Moskvas pressikonverentsil, et Venemaa alustab lähemal ajal Eestiga sõlmitud piirilepete ratifitseerimisprotsessi, samuti ei välistanud Lavrov visiiti Tallinnasse ratifitseerimiskirjade vahetamiseks.

«Arvan, et me käivitame [ratifitseerimise] protsessi kõige lähemal ajal. Meie parlamendisaadikutel on kahtlemata õigus, kuid nad ütlevad, et meie suhete poliitiline atmosfäär pole kõige soodsam. Kuid mulle tundub, et piiriküsimust ei sea keegi kahtluse alla, mistõttu me alustame seda protsessi,» ütles Lavrov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles