Jaapanlasest vangi ema Islamiriigile: palun säästke mu poja elu

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Terroristliku äärmusrühmituse Islamiriik käes vangis oleva jaapanlase, ajakirjanik  Kenji Goto ema Junko Ishido  pöördus džihadistide poole palvega, et need ta poja elu säästaksid.

Ema sõnas pöördumises, et ta poeg püüdis Süüria sõjapiirkonnas lapsi päästa ning ta ei ole Islamiriigi vaenlane, edastab Reuters.

«Mu ajakirjanikust poeg ei ole mitte kellelegi ohuks. Palun, et te ta vabastaksite,» sõnas jaapanlanna.

Islamiriik teatas varem, et plaanib hukata nii Goto kui ka teise nende käes oleva jaapanlase, kes kinnitamata andmetel on ehitusettevõtja.

Äärmusrühmitus avaldas selle nädala teisipäeval video, milles teatas, et hukkab kaks jaapanlast kolme ööpäeva pärast kui Jaapan ei maksa nende eest 170 miljonit eurot lunaraha.

Jaapani välisminister Fumio Kishida sõnas, et teeb kõik kaasmaalaste elu päästmiseks ning selles abistavad mitu riiki, millel on varasemast Islamiriigiga läbirääkimiskogemusi.

Kishida rõhutas, et terroristide nõudmistele järele ei anta. Ta lisas, et Jaapan püüab saada Islamiriigi käest teada, milleks lunaraha kasutatakse.

Jaapani peaminister Shinzo Abe lubas 170 miljonit eurot nendele riikidele, mis kannatavad Islamiriigi vägivalla all. Sama summat nõutakse ka jaapanlastest pantvangide eest.

Jaapan rõhutas, et tegemist on humanitaarse, mitte sõjalise abiga.

Alates 2014. aasta augustist on Islamiriik hukanud viis lääneriikide kodanikku, kes olid nende käes vangis. Nüüd on tegemist esimese korraga, mil võitlejad ähvardavad tappa jaapanlased.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles