Tehnikaülikool valib Keevalliku asemele uut rektorit

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Tehnikaülikool.
Tallinna Tehnikaülikool. Foto: Marina Pushkar

Tallinna Tehnikaülikooli (TTÜ) kogunes eile uus kuratoorium, mis kuulutas välja 22. mail toimuvad TTÜ rektori valimised.

Kuratooriumi esimeheks valiti Sandor Liive ja aseesimeheks Ardo Kamratov, kuratooriumi liikmeteks on Rainer Kattel, Margus Lopp, Renno Veinthal, Andres Öpik, Mart Saarma, Anneli Heinsoo, Heiti Hääl, Robert Kitt ja Toomas Luman.

«Kuratooriumi lähikuude kõige olulisemaks küsimuseks on uue rektori valimine. 2. märtsini saab esitada kandidaate, kellel on doktorikraad ning on valitud professoriks. Kandidaate saavad üles seada kõik,» kommenteeris TTÜ kuratooriumi esimees Sandor Liive.

TTÜ rektor valitakse ametisse viieks aastaks ja maksimaalselt kaheks järjestikuseks ametiajaks. Valimistel saab osaleda kandidaat, keda toetab vähemalt üks kuratooriumi liige. Kuratoorium valib rektori salajasel hääletusel kuratooriumi koosseisu kahe kolmandikulise häälteenamusega.

Praegune rektor Andres Keevallik soovis lahkuda ametist joobes peaga tehtud avarii tõttu juba eelmise aasta lõpus, ent ülikooli nõukogu avaldas soovi, et ta siiski jätkaks ametis kuni kevadel toimuvate korraliste rektorivalimisteni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles