Kommunistlik partei hoiatab Hiinat seninägematute ohtude eest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koolilapsed Hiina sõjaväekoolis.
Koolilapsed Hiina sõjaväekoolis. Foto: SCANPIX

Hiina riiklikku julgeolekut ähvardavad seninägematud ohud, hoiatasid Kommunistliku Partei juhid täna pärast igakuist istungit, mida juhatas peasekretär Xi Jinping.

Partei 25-liikmelise poliitbüroo avalduses öeldi, et mõned julgeolekuväljakutsed ja -ohud on ettearvamatud, nii et riik peab alati võimalikeks ohtudeks valmis olema, vahendas uudisteagentuur Xinhua.

Peking kaitseb riiklikku julgeolekut Hiinale iseloomulikul viisil, lisati avalduses viisi täpsustamata.

Hiina suhted naaberriikidega Aasias, eriti Jaapaniga on viimastel aastatel territoriaalvaidluste tõttu pinevad. Ka USA Aasia ja Vaikse ookeani piirkonna poliitikas nähakse katset Hiina mõjuvõimu vähendada.

Peking ise kinnitab, et tegutseb üksnes oma suveräänse territooriumi kaitseks.

Viimasel ajal on Hiina hakanud muret tundma ka küberjulgeoleku üle ning näitab sageli end häkkerirünnakute ohvrina, ehkki lääneriigid tajuvad olukorda vastupidisena.

Aasta jooksul on tõusnud ka vägivald Hiina piires. Riigi loodeosa autonoomses piirkonnas Xinjiangis sai mullu kokkupõrgetes ja rünnakutes surma vähemalt 200 inimest.

Ajaleht China Daily kirjutas reedel, et võimud andsid 2014. aastal Xinjiangi provintsis heakskiidu 27 164 kuriteos kahtlustatu vahistamiseks. Võrreldes 2013. aastaga suurenes näitaja üle 95 protsendi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles