Taani: Lääs peab Süüriaga rääkima hakkama

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mees kannab süles last, kes sai täna vigastada Damaskuse lähedal asuva küla vastu toime pandud valitsusvägede õhurünnakus.
Mees kannab süles last, kes sai täna vigastada Damaskuse lähedal asuva küla vastu toime pandud valitsusvägede õhurünnakus. Foto: SCANPIX

Lääs peab hakkama Süüria presidendi Bashar al-Assadiga rääkima, kuid kindlaks tingimuseks peab jääma, et Assad ei ole osa Süüria tulevikust, ütles täna Taani välisminister Martin Lidegaard.

Ligi neli aastat kestnud Süüria kodusõja lõpetamiseks tuleb praeguse režiimiga rääkida, rõhutas Lidegaard enne esmaspäevaks kavandatud Süüria valitsuse ja opositsiooni esindajate kohtumist.

Moskva kohtumise väljavaated ei ole aga kuigi head, sest mitmed opositsioonijuhid umbusaldavad Venemaad.

Assad on keeldunud võimu üleminekust rääkimast, enne kui opositsiooniga on saavutatud kokkuleppe niinimetatud terrorismivastase võitluse kohta. Terroristideks nimetab Süüria režiim ülestõusnuid, kes teda kukutada püüavad.

Vabaühenduse Süüria inimõiguste vaatluskeskus andmetel hukkus aga näiteks täna valitsusvägede rünnakus Damaskuse lähedal asuvale külale 32 tsiviilisikut, neist kuus lapsed.

Süüria kodusõjas on ÜRO andmetel hukkunud praeguseks 220 000 inimest, Süüria inimõiguste vaatluskeskuse andmetel võib ohvrite hulk ulatuda aga ka juba üle 280 000.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles