Libapolitseinikud võtsid sihikule Tapa

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Martin Ilustrumm / Reporter

Ida prefektuuri on tulnud mitmeid teateid selle kohta, et libapolitseinikud on sihikule võtnud Lääne-Virumaa elanikud, et neilt raha välja petta. Eile langes pettuse ohvriks Tapal elav perekond, kes maksis osa nõutud summast.

Eile, 23. jaanuaril tabas kõnede laine Tapat. Kahjuks jäi üks perekond uskuma, et nende Moskvas elav poeg sooritas kuriteo ja teda ootab eest 3-aastane vabadusekaotus. Kuna naisel nõutud 6000 eurot polnud libapolitseinikele anda, siis andis ta petturile üle 800 eurot.  

Esimesed teated libapolitseinike tegutsemise kohta sai Ida prefektuur neljapäeval kui Rakvere inimestele tehti mitmeid kõnesid. Nutuse häälega «poeg» palus emal helistada tagasi mingile võõrale mobiilinumbrile. Kolmel juhul sai kõne vastuvõtja aru, et tegemist võib-olla mingi pettusega, ega reageerinud, ühel juhul tegi naine kontrollkõne oma pojale, kellega oli kõik korras.

«Eestis eri piirkondades tegutsevad petturid, kes esitlevad ennast küll politseinikena, advokaatidena või juristidena. Lisaks liiklusõnnetusse sattunud lähedasest, on lisaks veel mõeldud välja legende kukkumiste kohta, kus tuleb vigastatu ravikulusid katta,» selgitas Rakvere ennetus- ja menetlusteenistuse juht Joel Alla.

Politsei palub fikseerida sissetuleva kõne numbri ja edastada info koheselt lühinumbrile 110. Samuti tuleb selgitada petuskeemi eakatele sugulastele ja tuttavatele ning rääkida, kuidas sellise juhtumi puhul tuleks käituda. Kindlasti tuleks keelduda igasuguse raha maksmisest.  Petturid räägivad nii eesti kui ka vene keeles.

11. jaanuaril pidas politsei Pärnus kinni Leedust pärit 19-aastase noormehe, kes võeti vahi alla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles