Nädal videos: Toompea-tsirkus ja linnapoe mürgel

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnapea Edgar Savisaar ja Lasnamäe linnaosa vanem Olga Ivanova loosisid linnapoe klientide vahel välja 15 tasuta toidukorvi.
Linnapea Edgar Savisaar ja Lasnamäe linnaosa vanem Olga Ivanova loosisid linnapoe klientide vahel välja 15 tasuta toidukorvi. Foto: Mihkel Maripuu

Sel nädalal jäädvustas Postimees videos nii mõndagi: Estonia klaveri esitluskontserti Slovjanskis, Postimehe Kultuuriveduri väljakuulutamist ning kurikuulsa itaallase Giulietto Chiesa Eestisse naasmist. Kes valmistasid aga mürglit ja kino, saab vaadata allolevatest videodest.

Möödunud aastal kinkisid eestimaalased Slovjanski kaunite kunstide kooli lastele uue Estonia klaveri. Esmaspäeval toimus kaunis klaveri esitluskontsert.

Lisaks muusikaelamusele pakkus esmaspäev ka tsirkust ja kino. Põhiseaduskomisjonis arutati ajakirjanike seltsis küsimust, kas helisalvestisi peaks salvestama või need üldse ära viskama. 

Kogu segadus istungite jooksul tehtud helisalvestisteüle sai alguse sellest, et arhiivi esindajad ei olnud huvitatud aastatepikkuse helisalvestiste hulga haldamisest ja korrastamisest. Õigemini, nad ei ole nõus korrastama materjale, mille kohta neil puudub ülevaade.

Ainus, millele suudeti esmaspäeval kokkuleppele jõuda oli see, et tuleb uuesti kokku tulla. Koos, tsiteerides Juhan Partsi, «suvalise jopega suitsunurgast», see tähendab asjatundjat Riigiarhiivist või riigikogu kantseleist.

Neljapäeval tegi Elu24 portaal intervjuu Eesti teatri- ja meelelahutusmaastiku värskeima tulija stand-up teatri POINT looja Karl Kermesega. Praegu tiirutab mööda Eestit Ott Sepp ning varsti on lavale oodata ka näitlejat Andrus Vaarikut. Millised on Kermese tulevikuplaanid ja eesmärgid, saab vaadata allolevast videost.

Neljapäeval hullutas Keskerakonna kahurvägi linnapoes rahvast. Peeti soodusmüügipäeva, mille käigus loosis linnapea välja 15 toidukorvi. Rahvast tungles lettide ees ning poes liikumine oli vaevaline. Memmed ja taadid olid rahul ning kindlal veendumusel, et sellised sooduspäevad toovad linnaisadele valimistel palju hääli.

Eile saabus Eestisse tagasi endine Euroopa Parlamendi liige Giulietto Chiesa, kellele siseministeerium kehtestas kuuajalise sissesõidukeelu ettekäändel, et tema väljaütlemised ohustavad Eesti julgeolekut. Chiesa lubas, et naaseb Eestisse sõpradega. Eile oli aga lennujaamas rohkem ajakirjanikke kui tema kaaslasi. Sellegipoolest teatas itaallane, et tal on hea meel Eestis tagasi olla.

Ta osales eile toimuval Impressumi konverentsil ja jääb Eestisse kolmeks päevaks. Järgmisena suundub ta Venemaale oma uut raamatut esitlema. Konverents toimus sel korral Maardus, sest suuremad Tallinna hotellid ütlesid Impressumi Klubi saalirentimise päringutele ära.

Eile kuulutati Postimehe 2014. aasta Kultuuriveduriks Raul Saaremets. Just tema on eesti muusika üks kõige olulisemaid mõjutajaid. Ta on muusik, DJ ja Raadio 2 saatejuht ning õhtuse vööndi juhataja. Kuid teda võib nimetada ka õpetajaks, sest oma tegevusega on ta voolinud eestlaste muusikalist maitset mitu aastakümmet. Temata poleks eesti muusika selline, nagu täna on.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles