ÜRO süüdistab Iisraeli palestiinlaste majade lammutamises

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maale Adumimi juudiasundus Ida-Jeruusalemma lähedal.
Maale Adumimi juudiasundus Ida-Jeruusalemma lähedal. Foto: AP

ÜRO süüdistab Iisraeli sel nädalal annekteeritud Ida-Jeruusalemmas ja okupeeritud Jordani läänekaldal ebaseaduslikult 77 palestiinlase kodu lammutamises.

"Viimase kolme päeva jooksul on jäetud koduta 77 palestiinlast, üle poole neist lapsed," ütles ÜRO humanitaarasjade koordinatsioonibüroo (OCHA) reede õhtul tehtud avalduses.

"Mõned lammutatud hoonetest oli andnud kaitsetutele perekondadele rahvusvaheline kogukond," lisati avalduses.

"Lammutustööd, mille tulemuseks on jõuga väljatõstmine ja ümberasustamine, on vastuolus Iisraeli kohustustega rahvusvahelise õiguse alusel ning need põhjustavad tarbetuid kannatusi ja pingeid. See peab otsekohe lõppema."

Lammutustööd viidi läbi Ida-Jeruusalemmas ning Ram Allah's, Jeerikos ja Hebronis.

OCHA ütles, et Iisraeli võimud lammutasid 2014. aastal Ida-Jeruusalemmas ja Läänekalda juudiriigi täieliku kontrolli all oleval alal rekordarvu palestiinlaste maju.

Maatasa tehti 590 palestiinlastele kuulunud ehitist ja ümber asustati 1177 inimest, mis on suurim arv alates 2008. aastast, mil OCHA olukorda süstemaatiliselt jälgima hakkas. Avalduses ei täpsustatud, kui paljud lammutatud hoonetest olid elumajad.

Palestiinlaste kodude lammutamist kasutab Iisrael ka karistusmeetmena Iisraeli rünnanud isikute perede vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles