Lõuna-Jeemeni separatistid hõivasid provintsipealinna politseipunktid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõuna-Jeemeni separatistide toetajad.
Lõuna-Jeemeni separatistide toetajad. Foto: SCANPIX

Lõuna-Jeemeni separatistid hõivasid täna vastupanu kohtamata kõik Shabwa provintsi pealinna Ataqi politsei kontrollpunktid, rääkisid pealtnägijad.

Lõunaliikumise võitlejad võtsid üle kuus Ataqi kontrollpunkti. Politseil kästi relvad ära anda ja baasidesse naasta, seejärel heisati kontrollpunktides endise iseseisva Lõuna-Jeemeni lipud.

Mitmed Lõuna-Jeemeni linnad ja provintsid on teatanud, et ei täida enam Sanaa keskvalitsuse käske.

Julgeolekujõudude sõnul ei täideta pealinna korraldusi, kuna president Abdrabuh Mansur Hadi teatas neljapäeval, et paneb ameti maha.

Hadi põhjendas otsust täieliku poliitilise ummikseisuga, sest pealinn Sanaa on Põhja-Jeemeni šiiamässulise Huthi liikumise kontrolli all.

Nelja lõunaprovintsi sõjaväe ja julgeolekujõudude tegevuse eest vastutav komitee andis piirkonnale, milles asub ka endine Lõuna-Jeemeni pealinn Aden, käsu täita provintsikuberneride ja Adeni neljanda sõjaväeringkonna korraldusi.

Neljanda sõjaväeringkonna juhid on ustavad Hadile, kes ka ise on Lõuna-Jeemenist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles