Moskva süüdistab Lätit venekeelse elanikkonna diskrimineerimises

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedu koolilapsed 9. mail sõjaveteranidele punaseid nelke andmas.
Leedu koolilapsed 9. mail sõjaveteranidele punaseid nelke andmas. Foto: SCANPIX

Läti riigikeele keskuse üleskutse riigi elanikele kasutada tööl ainult läti keelt on teiste etniliste gruppide diskrimineerimine, leiab Vene välisministeerium.

«Kuigi, otsustades Riia kommentaaride järgi, ei ole tegemist karmi korralduse, vaid ainult soovitustega, on trend täiesti ilmne,» ütles ministeeriumi kõneisik Aleksandr Lukaševitš, lisades, et see kinnitab Läti võimude diskrimineerivat suhtumist peamiselt venekeelsesse elanikkonda.

«Läti Vabariigi valitsusinstitutsiooni sellised üleskutsed lõhestavad ühiskonda ning on vastuolus rahvusvaheliste institutsioonide arvukate soovitustega rahvusvähemuste õiguste tagamisest, et nad säilitaksid ja arendaksid oma keelt,» sõnas Lukaševitš.

Läti riigikeele keskus esitas jaanuari keskel üleskutse Läti elanikele, kutsudes neid rääkima tööl üksteisega läti keeles. Keskus ütles, et riigikeele seadus ei keela teiste keelte kasutamist mitteametlikus suhtlemises, kuid rõhutas samas, et kui inimesed täidavad oma tööalaseid ülesandeid klientide juuresolekul, siis ei ole see mitteametlik suhtlus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles