Kiiev: Mariupoli pommitamine oli inimsusevastane kuritegu

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ukraina välisministeerium teatas tänases avalduses, et Venemaa poolt toetatud terroristid panid Mariupolis toime inimsusevastase kuriteo ning lubas selle korraldanud isikud vastutusele võtta.

«Esialgsetel andmetel kasutati rünnakuks mitut raketiheitjat Grad ning raketid tulistati terroristide poolt kontrollitud aladelt,» seisis Ukraina välisministeeriumi pressiteates

«Ukraina leinab süütuid tsiviilohvreid ja saadab terve riigi kaastunded nende lähedastele. Vigastatutele soovime kiiret paranemist.»

Ministeeriumi sõnul kavatsevad võimud kuritegu põhjalikult uurida ning rünnaku eest vastutavad isikud tuuakse kohtu ette. Samuti kutsus Kiiev Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni (OSCE) ühinema juurdlusega.

Tänasele rünnakule eelnes separatistide juhtide avaldus, milles lubati rünnata valitsusvägede kontrolli all olevaid linnu. Samuti on viimastel päevadel suurenenud Vene sõjatehnika sissevedu separatistide aladele.

«Kutsume rahvusvahelist üldsust terroristide kuritegusid hukka mõistma. Me vajame rahvusvaheliselt üldsuselt praegu otsustavaid käike terroristide ja nende toetajate vastu,» teatas Kiiev.

Mariupolile korraldatud rünnakus hukkus praegustel andmetel 30 inimest ning 97 sai vigastada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles