OSCE avaldas ülevaate Mariupoli pommitamisest

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
OSCE vaatlejad Mariupolis, kus hukkus vähemalt 30 inimest
OSCE vaatlejad Mariupolis, kus hukkus vähemalt 30 inimest Foto: SCANPIX

Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsioon (OSCE) avaldas vaatleja raporti täna Ida-Ukraina separatistide poolt Mariupolile korraldatud raketirünnakutest.

Hommikul kella 9.15 paiku kuulis valitsusvägede poolt kontrollitud Maripolis viibinud OSCE vaatleja kirde poolt tulnud raketirünnakut, mis kestis 35 sekundit. 20 minutit hiljem sai ta kohalikelt võimudelt ja teistest allikatest teada, et pommitatud oli Olimpiska tänavat, mis asub umbes 8,5 kilomeetri kaugusel kesklinnast.

Foto: SCANPIX

Kell 10.20 saabus vaatleja Olimpiska tänavale, kus ta nägi seitsme täiskasvanu surnukeha. Piirkonnas olid kahjustada saanud mitmed poed, elumajad ja üks kool. Tänavatel põlesid mitmed autod ja paljude hoonete aknad olid purunenud. Vaatleja sõnul nägi ta, et piirkonda oli tabanud vähemalt 19 raketti. Ta oli aga veendunud, et tegelikult oli neid rohkem.  

Foto: SCANPIX

Nelja haigla andmetel hukkus rünnakutes vähemalt 20 inimest ja 75 sai vigastada. Kümme viga  saanud inimest oli kriitilises seisundis.

OSCE: raketid tulistati separatistide aladelt

Vaatleja uuris plahvatustest tekkinud kraatreid ning tegi kindlaks, et rünnakuteks oli kasutatud Gradi ja Uragani rakette. Gradi raketid olid tulistatud Oktjabri piirkonnast (19 kilomeetrit Olimpiska tänavast kirdes) ja Urganid Zaitšenkost (15 kilomeetrit Olimpiska tänavast idas). Mõlemad piirkonnad on Donetski separatistide käes.

Kell 13.02 ja 13.21 toimusid uued rünnakud, mis kestsid kaheksa sekundit. Vaatleja sõnul tabasid need raketid tõneäoliselt valitsusvägede kontrollpunkti, mis asub paarsada meetrit Olimpiska tänavast eemal.

Foto: SCANPIX

Mariupolis hukkus täna toimunud rünnakutes vähemalt 30 inimest ja 102 sai viga.

OSCE nimetas toimunut Mariupoli elurajooni vastu suunatud hoolimatuks, valimatuks ja häbiväärseks rünnakuks, mille ohvrite seas oli naisi, lapsi ja vanureid.

Ukraina välisministeerium teatas avalduses, et Venemaa poolt toetatud terroristid panid Mariupolis toime inimsusevastase kuriteo ning lubas selle korraldanud isikud vastutusele võtta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles