Läti kutsub korraldama Ukrainaga seoses ELi välisministrite kohtumist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mariupol pärast laupäevast rünnakut
Mariupol pärast laupäevast rünnakut Foto: SCANPIX

Läti välisministeerium taunis laupäeval konflikti ägenemist Ukraina idaosas ja kutsus korraldama sellega seoses Euroopa Liidu välisministrite erakorralist kohtumist.

«Läti välisministeerium mõistab kategooriliselt hukka uue vägivallalaine Ukraina idaosas. On saanud üha selgemaks, et Moskva-meelsed terrorirühmitused demonstreerivad ebainimlike ja küüniliste rünnakutega tsiviilisikute vastu Mariupolis ja mujal Ukrainas täielikult Venemaa huvipuudust konflikti rahumeelse lahendamise vastu,» teatas Läti välisametkond laupäeval avalduses.

Läti on alates jaanuarist Euroopa Liidu eesistuja.

Venemaa «rahualgatused» ja osalemine mitmepoolsetel läbirääkimistel on olnud ilmselt vaid näitemäng ja aktiivsuse imiteerimine, lisas välisministeerium.

«Agressiooni vallapäästjad peavad võtma teadmiseks, et rahvusvaheline kogukond reageerib otsustavalt ja kindlalt konflikti eskaleerimisele,» seisis ametkonna avalduses.

Hiljutisi arenguid Ukrainas peaks arutama ÜRO Julgeolekunõukogu ja Läti kutsub korraldama ELi välisasjade nõukogu erakorralist kohtumist niipea kui võimalik, lisati avalduses.

Ukraina sadamalinnas Mariupolis sai laupäeval raketirünnakus surma 30 inimest. Kiiev süüdistab rünnakus separatiste, kes eitasid esialgu vastutust. Hiljem teatas separatistide üks liidreid Aleksandr Zahhartšenko pealetungi alustamisest Mariupolile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles