Ukraina otsib abi rahvusvaheliselt kogukonnalt

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Mina olen Mariupol,» teatab plakat väikse poisi käes meeleavaldusel, mis korraldati sadamalinnas pärast seda, kui vene võitlejad tabasid liinibussi, milles hukkus 13 tsiviilisikut.
«Mina olen Mariupol,» teatab plakat väikse poisi käes meeleavaldusel, mis korraldati sadamalinnas pärast seda, kui vene võitlejad tabasid liinibussi, milles hukkus 13 tsiviilisikut. Foto: SCANPIX

Ukraina välisministeerium on asunud pärast ohvriterohket Mariupoli rünnakut tegutsema, et mõjutada ÜRO Julgeolekunõukogu, ELi liidunõukogu ning Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni (OSCE) alalist nõukogu erakorralisi istungeid kokku kutsuma, ütles välisminister Pavlo Klimkin Interfaxile.

Kiiev tahab ärgitada rahuvusvahelist kogukonda astuma konkreetseid samme, et sundida Moskvat oma Ukraina-poliitikat muutma.

«Ma pöördun täna oma EL-i kolleegide poole. Minu signaal rahvusvahelistele institutsioonidele ja valitsustele on lihtne – deklaratsioonide aeg on möödas,» sõnas ta. «Me oleme maksnud kallist hinda inimelude näol. On tulnud aeg peatada terroristid ja sundida Venemaa neid toetamast loobuma.»

Klimkin märkis, et Ukraina diplomaadid on alustanud president Petro Porošenko juhistest lähtudes tööd rahvusvahelisel areenil, et saada Lääs Mariupoli sündmustele kohaselt reageerima.

«Meil ei ole vaja ainult deklaratsioone, vaid ka konkreetseid samme,» rõhutas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles