Obama süüdistas Mariupoli rünnakus venelasi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Barack Obama on täna visiidil Indias.
Barack Obama on täna visiidil Indias. Foto: SCANPIX

USA president Barack Obama väljendas täna seoses 30 inimese elu nõudnud Mariupoli raketirünnakuga tõsist muret Ukraina relvarahurikkumiste üle.

Obama esines mureavaldusega New Delhis pressikonverentsil ning süüdistas toimunus separatiste, keda Venemaa toetab, relvastab, rahastab ja välja õpetab, ning Vene sõdureid.

Eilne rünnak Mariupoli elurajooni on kannustanud lääneriikide püüdeid mõjutama Venemaad Ukraina separatistide toetamisest loobuma.

Ka Obama lubas koostöös USA liitlastega Venemaale survet tugevdada ja otsida võimalusi sõjalise konflikti lõpetamiseks.

«Kui härra [president Vladimir] Putin ja Venemaa on jäärapäiselt otsustanud sõjalisse konflikti astuda, siis on nende sõjavägi muidugi Ukraina omast võimsam,» ütles Obama

«Kui härra [president Vladimir] Putin ja Venemaa on jäärapäiselt otsustanud sõjalisse konflikti astuda, siis on nende sõjavägi muidugi Ukraina omast võimsam,» ütles Obama. «Küsimus on selles, kas nad jätkavad suunda, mis ei ole halb mitte ainult Ukraina, vaid ka Venemaa elanikele.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles