Postimees PEGIDA marsil: kogunenud on tuhandeid

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt detsembrikuus samas kohas toimunud PEGIDA meeleavalduselt.
Pilt detsembrikuus samas kohas toimunud PEGIDA meeleavalduselt. Foto: SCANPIX

Kuigi islamivastase organisatsiooni PEGIDA (e.k Patriootlikud Eurooplased Lääne Islamiseerimise vastu, toim) protestiüritus Saksamaal Dresdeni linnas algab alles poole tunni pärast, on selle toimumispaika Teatri väljakule kogunenud juba praeguseks tuhandeid inimesi, teatas kohapealt Postimehe ajakirjanik Kadri Veermäe.
 

«Meeleavaldajatel on kaasas Saksa lippe, samuti Tšehhi lippe,» kirjeldas Veermäe telefonitsi. «Tšehhi lippe kannavad nad seetõttu, et arvavad, et Tšehhi kohtleb immigrante õigesti, erinevalt Saksamaast, kes kõik vastu võtab.»

«Vene lippe on siin ka näha, sest meeleavaldajad ei nõustu Venemaa-poliitikaga, mida Saksamaa ajab,» jätkas Veermäe. Tema sõnul arvavad PEGIDA aktivistid, et nii viib Berliin Saksamaa koos NATOga uude sõtta.

«Põhimass on keskealised, noori on väga vähe näha,» iseloomustas Veermäe meeleavaldajaid. «Sellised keskmised kesklassi inimesed hallides ja mustades riietes.»

Kogu Dresdeni Teatri väljak on tihkelt ümbritsetud politseiautodega. Veermäe oletas, et seda seetõttu, et naabruses asuval Lossi väljakul toimub ka demonstratsioon nende vastu.

Algselt homme toimuma pidanud PEGIDA meeleavaldus tõsteti tänasele seetõttu, et liikumise vastu plaanitakse väidetavalt islamistlikku rünnakut.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles