Cameron: Kreeka valimistulemus kasvatab Euroopas majanduslikku ebakindlust

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
David Cameron
David Cameron Foto: SCANPIX

Suurbritannia peaminister David Cameron hoiatas, et Kreeka valimistulemus mõjutab Euroopa majandust negatiivselt ning lisab ebakindlust.

Peaminister edastas Twitteris, et Kreeka valimistulemuse tõttu peab Ühendkuningriik oma majandust varasemast rohkem kaitsma asuma, edastab Reuters.

Cameron tegi oma seisukoha teatavaks siis, kui Kreeka vasakpartei Syriza oli juba peaaegu võitnud valimised.

Syriza lubas, et lõpetab riigis majanduspiirangud, mis majandusasjatundjate arvates raskendavad läbirääkimisi rahvusvaheliste laenuandjatega.

Prantsusmaa president François Hollande seevastu õnnitles valimistel edu saavutanud parteid Syrizat ning partei juhti, 40-aastast Alexis Tsiprast.

Hollande loodab, et edaspidi teevad Prantsusmaa ja Kreeka euroala stabiilsuse eesmärgil rohkem koostööd.

Syriza juht Tsipras kinnitas juba peaaegu võitnuna, et riigi karm kokkuhoiupoliitika lõppeb. Tsirpase arvates leiab Kreeka uus valitsus võlgadele lahenduse, millega nõustuvad ka rahvusvahelised laenuandjad.

Lävepakuküsitluste andmetel toetab Syrizat 35,5-39,5 protsenti hääletanutest ning sellest peaks piisama 300-kohalises parlamendis enamuse saavutamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles