USA idarannikul on oodata ajaloolist lumetormi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumetorm.
Lumetorm. Foto: SCANPIX

USA meteoroloogid hoiatasid, et riigi idaranniku alasid ootab ees nii-öelda ajalooline lumetorm, mis on piirkonnas ajaloo kõige võimsam.

USA rahvuslik ilmateenistus (National Weather Service) hoiatas eile, et võimas lumetorm jõuab riigi ida-ja kirdeossa täna pärastlõunal, edastab Reuters.

Torm on kõige tugevam New Yorgis ja Philadelphias, nende suurlinnade ümbruses ning Maine´i osariigis.

Ennustuse kohaselt võib teisipäevaks olla maha sadanud 90 sentimeetrit lund.

Meteoroloogide sõnul võib lund sadada isegi Indiana osariigis, mis otseselt ei jää nüüdse lumetormi teele.

Meteoroloogid ja võimuesindajad soovitasid kodanikel olla suure lume tulekuks valmis ning varustada ennetavalt  end kõige vajalikuga, kui näiteks lume tõttu koju lõksu jäädakse.

New Yorgi linnapea Bill de Blasio pidas eile lumetormi teemal pressikonverentsi, milles hoiatas linna elanikke ning sõnas, et tegemist võib olla ajaloo võimsaima lumetormiga.

Samuti on lume tulekuks valmis liikluspolitsei, kuna võib tekkida palju liiklusummikuid.

«Lumetormis tasuks teha sõite vaid häda korral,» hoiatati.

Lume tulekusse suhtuvad tõsiselt ka lennujaamad ja lennufirmad. Näiteks American Airlines on juba teatanud osa lendude ärajäämisest New Yorgis John F. Kennedy lennuväljal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles