Video: Pegida juhi tagasiastumine tõi kaasa meeleavaldajate vähenemise

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Dresdeni islamiseerumisvastasest Pegida-protestist võttis eile osa vähem inimesi kui varasematest taolistest rahvakogunemistest, vahendab Reuters.

Meeleavaldajate arvu vähenemisele aitas kaasa Pegida senise juhi Lutz Bachmanni tagasiastumine seoses Facebooki postitatud pildiga, kus tal olid Adolf Hitlerit meenutanud vuntsid ning soeng.

Politsei andmetel avaldas Dresdenis eile meelt ligi 17 000 inimest, võrreldes 25 000 meeleavaldajaga 12. jaanuaril.

Lehvisid lipud ja erinevad loosungid. «Minu ideaaliks on seaduslik ja kindlaksmääratud immigratsioon. Me vajame ekspertide oskusteavet.  Ütleme selle välja: meil on juba piisavalt kebabi-putkasid,» rääkis üks meeleavaldajatest.

Vastupidine meeleavaldus Dresdenis tõi tänavatele kuni 5000 inimest, kinnitas politsei. Näha oli loosungeid, nagu «Põgenikud on teretulnud» ja «Dresden on värviline».

Saksa välisminister Frank-Walter Steinmeier ütles intervjuus ajalehele Bild am Sonntag, et Pegida islamiseerumisvastased meeleavaldused on hävitanud Saksa reputatsiooni maailmas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles