Stoltenberg tunnistas Putini jutu jampsiks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin tänasel visiidil Peterburi Gornõ ülikooli, kus ta oma märkuse NATO võõrleegioni kohta tegi.
Vladimir Putin tänasel visiidil Peterburi Gornõ ülikooli, kus ta oma märkuse NATO võõrleegioni kohta tegi. Foto: SCANPIX

NATO peasekretär Jens Stoltenberg nimetas jampsiks Vene presidendi Vladimir Putini tänast süüdistust, mille kohaselt Ukraina armee on vaid alliansi võõrleegion, mille peaülesanne on Venemaa ohjeldamine.

«Avaldus, et NATO-l on Ukrainas leegion, on jamps. Mingit NATO leegioni ei ole, Ukrainas on võõrvägedena venelased,» ütles Stoltenberg pärast NATO-Ukraina komisjoni istungit ajakirjanikele.

Stoltenbergi sõnul ongi probleem selles, et Venemaalt Ukraina valitsusvastasele minev abi on suurenenud.

Alliansi peasekretär kinnitas üle, et NATO pakub Ukrainale nii poliitilist kui praktilist tuge. Poliitilise toe näide oli ka täna peetud erakorraline NATO-Ukraina Komisjon. Praktilist tuge saab Ukraina NATO-lt läbi usaldusrahastute, millest ühega toetatakse nende kaitseväe reformi, teisega aga vigastada saanud sõdurite ravi.

Homme kohtuvad NATO riikide esindajad Brüsselis alliansi peakorteris Kiievi kaitsejõudude esindajatega, et just Ukraina sõjaväereformi arutada.

«Lisaks toetame me majanduslikke sanktsioone, mille on kehtestanud EL ja teised riigid,» märkis Stoltenberg, kelle sõnul on need olulised näitamaks Venemaale, et rahvusvahelise õiguse rikkumisel ja oma kohustuste mittetäitmisel on hind.

Pärast erakorralist NATO-Ukraina Komisjoni suundus Stolteberg kohtumisele ELi kõrge välisesindaja Federica Mogheriniga. Ta lubas, et ka seal tuleb jutuks Ukraina väga tõsine olukord.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles