Mikser: separatistidel ja Vene üksustel pole jõudu kogu Ukraina hõivamiseks

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kaitseminister Sven Mikser ütles täna pärast valitsuse erakorraliselt kabinetinõupidamist, mis korraldati seoses Ukraina sündmustega, et Ida-Ukraina separatistidel ja Vene üksustel pole jõudu ega ka ilmselt tahet kogu riigi territooriumi hõivata.

«Venemaa poolt toetatud separatistidel ja Vene üksustel, kes konfliktis osalevad, ei ole kindlasti jõudu ega ka ilmselt eesmärki hõivata kogu Ukraina territooriumit,» rääkis Mikser lisades, et praegu toimub Ida-Ukrainas pigem positsioonide kindlustamine.

Kaitseminister Sven Mikseri hinnangul pole praegusel hetkel sobilik rääkida NATO sõjalisest sekkumisest Ukrainas, vaid tegeleda tuleb Venemaa survestamisega. «Sõjalisest sekkumisest pole praegu paslik rääkida. Küll aga kui rääkida sanktsioonidest ja Venemaa poliitilisest ning majanduslikust survestamisest, siis Venemaa on kindlasti sanktsioonide läbi valu tundnud,» lausus kaitseminister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles