Armeenia president hoiatas Aserbaidžaani ennetava löögiga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Armeenia sõdur piirialal.
Armeenia sõdur piirialal. Foto: SCANPIX

Armeenia võib astuda asümmeetrilisi samme vastuseks Aserbaidžaani tegevusele Mägi-Karabahhis, teatas täna Armeenia president Serž Sarkisian.

«Praeguseni oleme reageerinud sümmeetriliselt, nüüdsest võime astuda asümmeetrilisi samme,» ütles Sarkisian kaitseministeeriumis toimunud ja televisioonis üle kantud kohtumisel.

«Tulipead võivad oodata erinevaid üllatusi. Meie piiril või eesliinil toimuva ulatusliku ja ähvardava [sõjalise] koondumise korral jätame endale õiguse ennetavaks löögiks,» ütles Sarkisian. «Me oleme kohustatud olema halastamatud nende vastu, kes meile hädasid põhjustavad,» lisas riigipea.

Armeenia ja Aserbaidžaani suhted on endiselt teravad ning seda ilmestavad regulaarsed tulevahetused Aserbaidžaanist sõjaga lahku löönud Artsahhi ehk endise Mägi-Karabahhi piiril. Tänavu jaanuaris on tulevahetustes surma saanud neli Armeenia sõdurit.

Tegemist on piirkonnaga, mille üle pidasid Armeenia ja Aserbaidžaan üle-eelmise aastakümne alguses sõja, milles hukkus rohkem kui 30 000 inimest.

Artsahhi iseseisvust pole tunnustanud ükski riik, kaasa arvatud Armeenia, mille kontrolli alla piirkond pärast sõda läks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles