Kuuba ekspresident oma sõnul Ühendriike ei usalda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ameerika auto, millel on Fidel Castro pilt, Kuuba pealinnas Havannas.
Ameerika auto, millel on Fidel Castro pilt, Kuuba pealinnas Havannas. Foto: SCANPIX

Kuuba endine liider Fidel Castro kirjutas riiklikus telekanalis etteloetud pöördumises, et ei usalda Ühendriike ega ole osalenud kõnelustel ameeriklastega.

Castro sõnul ei tähenda see aga seda, et ta oleks vastu kahe riigi vahelise pikaaegse konflikti rahumeelsele lahendamisele.

«Kuuba president on astunud samme, mis on igati kooskõlas tema võimu ja kohustustega ning selleks on teda volitanud Kuuba Kommunistlik Partei,» märkis 88-aastane endine revolutsionäär.

«Me oleme alati toetanud koostööd ja sõprust kõigi maailma rahvastega, sealhulgas ka meie poliitiliste vastastega,» jätkas Castro.

Kuuba ja USA jätkasid eelmisel nädalal Havannas kõnelusi, mille peateemaks on saatkondade taasavamine ning tihedamate suhete loomine pärast aastakümneid kestnud jäist läbisaamist.

USA president Barack Obama ning Kuuba liider Raul Castro teatasid suhete ülessoojendamise kavast mullu detsembris.

Obama kutsus oma aastakõnes olukorrast riigis kongressi üles lõpetama veel käesoleval aastal pool sajandit väldanud embargo Kuubale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles