Tänasest võib Ida-Virumaal minna Peipsi järvele

Marian Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalamehed Peipsi järvel.
Kalamehed Peipsi järvel. Foto: Toomas Huik / Postimees

Peipsi järvele võib jalgsi või maastikusõidukiga minna Ida-Virumaal kuni kolme kilomeetri kaugusele kaldast, teatas politsei- ja piirivalveameti ida prefektuur.

Keelatud on nimetatud piirkonnas järve jääle minek ojade ja jõgede suudmetele lähemale kui 200 meetrit ja Narva jõe suudmealale lähemale kui 500 meetrit.

Peipsi järve jääle väljumine ja tagasitulek maastikusõidukitega tuleb registreerida lähimas kordonis, kui väljutakse kaugemale kui üks kilomeeter kaldast. Soovitatav on registreerida järvele väljumine ka jalgsi.

Nii saab piirivalvebüroo juhi, Indrek Püvi sõnul piirivalve jälgida, kas olete järvelt ohutult tagasi jõudnud ning häda korral saab alustada koheselt otsinguid. Järvele väljumist Ida-Viru maakonnas saab registreerida Vasknarva kordonis telefonil 333 1650 või Alajõe teenistuskohas 333 1660.

Et kalastamine laabuks, siis:

  • Järvele minnes tuleks kaasa võtta laetud mobiiltelefon, milles on olemas kordoni kontaktnumber. Lisaks tuleks  enese turvalisuse tagamiseks kaasa võtta ka navigatsioonivahend ja jäänaelad;
  • Riietuda soojalt ja vastavalt ilmaprognoosile;
  • Võimalusel ärge minge järvele üksinda. Kaaslastega järvele minekul hoidke üksteise nägemiskaugusesse, et õnnetuse korral nad teid märkaksid ja saaksid vajadusel abi kutsuda.

Lõuna prefektuuris kehtib jätkuvalt Peipsi jääle mineku keeld, täpsemat infot jääolude kohta saab politsei kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles