Tšurkin: Kiievi sõjaparteid ei huvita Donbassi rahu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene alaline esindaja ÜROs Vitali Tšurkin.
Vene alaline esindaja ÜROs Vitali Tšurkin. Foto: SCANPIX

Venemaa alaline esindaja ÜROs Vitali Tšurkin on veendunud, et Ukraina valitsuses on mõjuvõimsaid jõude, kes pole huvitatud Donbassis rahu taastamisest.

«Ilmselgelt on eeskätt Kiievi sõjapartei see, kellel ei ole Donbassis rahu,» ütles Tšurkin ÜRO Julgeolekunõukogu Ukraina-teemalisel istungil.

Kiiev on Ida-Ukraina võitlejatega dialoogi loomise asemel kasutanud ära möödunud aasta septembris sõlmitud Minski leppele järgnenud aega, et oma vägesid sellesse piirkonda koondada, väitis Vene diplomaat.

«Ehkki ajalool ei ole tingivat kõneviisi, võinuks kõik juhtuda teisiti, kui Minski memorandumis nõutud relvarahu, raskerelvade äratõmbamine ja Donetski lennuvälja võitlejatele üleandmine oleks õigel ajal teoks tehtud.»

«Uus vastasseisupuhang oleks ära hoitud, kui Ukraina võimud oleksid nõustunud Vene presidendi Vladimir Putini 15. jaanuari ettepanekuga raskerelvad kohe minema viia,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles