Sotsiaalministeerium: pensionäride meeleavaldus on ennatlik

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sotsiaalministeeriumi pensionipoliitika juht Kristiina Rääk peab ennatlikuks Eesti Pensionäride Ühenduste Liidu teisipäevast piketti, mille taga on tema väitel pensionäride kartus enda kõrvalejätmisest pensionikorralduse muudatusi puudutavatest aruteludest.

«See on ennatlik – kindlasti on neid plaanis kaasata,» kommenteeris Rääk BNSile pensionäride väidet aruteludest väljajätmise kohta. «Ma saan aru, et Eesti Pensionäride Ühenduste Liit arvab, et valitsus on läbi viimas pensionireformi ja neid ei ole sellesse kaasatud. See on see põhjus, miks nad piketeerivad. Meie saame neid ainult rahustada, et mingit pensionireformi ei ole veel tehtud ega tegemisel. Me oleme lihtsalt teinud jätkusuutlikkust ja paindlikku pensioniiga puudutava pensionianalüüsi, mis on alusdokument selleks, et alustada laiapõhjalisi läbirääkimisi ühiskonna erinevate osapooltega.»

«Me ei ole veel midagi teinudki, selles mõttes me kindlasti kaasame neid. Me oleme saatnud välja ka kutse selle analüüsi tutvustamisele,» viitas Rääk Praxise 2011. aasta jätkusuutlikkuse uuringu põhjal tehtud analüüsile.

«See on selline natukene lühem ja lihtsam selgitus pensionikindlustusest. Seda me tutvustame huvitatud osapooltele, sealhulgas Eesti Pensionäride Ühenduste Liidule, ja kindlasti kaasame neid sellest analüüsist edasi tulevate sammude tegemisele ehk siis moodustame juhtrühma, kes selle analüüsi põhjal leiab üles kõik pensionikindlustust puudutavad probleemid ja veel võib-olla mõned kohad, mida on täiendavalt vaja analüüsida. Ja siis see sama juhtrühm, kuhu loodetavasti kuulub ka Eesti Pensionäride Ühenduste Liidu esindaja, esitab järgmise aasta alguses planeeritavalt muudatusettepanekud valitsusele.»

Sotsiaalministeerium plaanib pensionäridele analüüsi esitleda pärast valimisi, 10. märtsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles