Eesti humanitaarabi Ukrainale jõudis sihtpunkti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Homme saadetakse teele Eesti humanitaarabi Ukrainale.
Homme saadetakse teele Eesti humanitaarabi Ukrainale. Foto: Joosep Raudsepp / Päästeamet

Eelmisel nädalal Ukraina suunas teele pandud Eesti humanitaarabi saadetis jõudis sihtpunkti, abi antakse ametlikult üle teisipäeval.

Päästeameti pressiesindaja ütles BNS-ile, et eelmise nädala reedel Ukraina poole teele saadetud koorem Eesti humanitaarabiga jõudis sihtpunkti ning koorem laaditi esmaspäeval Dnipropetrovskis maha. Humanitaarabi antakse koos teiste EL-i riikide antud abiga Ukrainale ametlikult üle teisipäeva jooksul.

Eesti otsustas eelmisel nädalal saata Ukrainasse 120 000 euro eest humanitaarabi. Eesti saadetud abi sisaldab generaatoreid, õhusoojendeid, konditsioneeri, magamiskotte ning väli- ja haiglavoodeid. Humanitaarabi saadetise väärtus on üle 120 000 euro.

Ühine Euroopa Liidu abi antakse üle teisipäeval Dnipropetrovskis, kuhu lisaks Eestile saabuvad saadetised ka Lätist, Saksamaalt, Soomest ja Prantsusmaalt.

Pühapäeval suundus Ukrainasse Eesti saadetise vastuvõtmiseks ja üleandmiseks Eesti päästemeeskonna (EDRT) ekspert Peeter Eylandt. EL-i abi vastuvõtmiseks ja jagamise korraldamiseks lähetati Ukrainasse EL-i koordineerimismeeskond, kuhu kuulub ka EDRT ekspert Enn Eberg.

Humanitaarmissiooni rahastas välisministeerium arengukoostöö ja humanitaarabi vahenditest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles