Tripoli hotellirünnakus tapeti vähemalt 8 inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liibüa julgeolekujõud ja päästeteenistuse esindajad Tripolis luksushotelli Corinthia (paremal) lähistel.
Liibüa julgeolekujõud ja päästeteenistuse esindajad Tripolis luksushotelli Corinthia (paremal) lähistel. Foto: SCANPIX

Liibüa pealinna Tripoli luksushotelli parklas plahvatas teisipäeva varahommikul autopomm, plahvatuses ja sellele järgnenud rünnakus hukkus kolm valvurit ja viis välismaalast.

Eriüksuse komandör Mahmoud Hamza ütles eratelekanalile al-Nabaa, et «olukord on kontrolli all». Ta kinnitas viie välismaalase hukkumist, kuid ei andnud täpsemat teavet.

Rünnaku eest võtsid vastutuse sunniidi äärmusrühmituse Islamiriik (IS) võitlejad Liibüas, ütles terrorirühmituste tegevust jälgiv organisatsioon SITE.

ISi Liibüa haru teatas Twitteris, et tema võitlejad ründasid hotelli, kus peatuvad sageli välisdiplomaadid ja Liibüa ametnikud.

Julgeolekuallikate teatel õhkis neli relvastatud meest Corinthia luksushotelli ees autopommi. Kogu Tripoli vanalinna raputanud plahvatuses sai surma hotelli valvur. Seejärel tungisid relvastatud isikud hoonesse.

Julgeolekujõud piirasid hotelli sisse, puhkes tulevahetus ründajatega.

Hotelli töötaja Hassan al-Abey sõnul tormasid viis maskeeritud ja kuuliveste kandvat isikut hotelli sisse ja tulistasid lakke. Hoone evakueeriti enne seda, kui ründajad valvuritega tulevahetusse asusid, lisas ta.

Hotell on populaarne türklaste ja eurooplaste seas, ütles töötaja.

Tripolis on plahvatusi ja tulistamise viimasel ajal sageli. Hiljuti lasti maha üks ÜRO esinduse turvamees.

Naftarikkas Põhja-Aafrika riigis valitseb diktaator Muammar Gaddafi kukutanud 2011. aasta ülestõusu järel kaos. Elanikel relvi laialt käes, riigis on kaks võistlevat valitsust ja mõjuvõimsad sissirühmitused, mis nendega ja omavahel territooriumi pärast võitlevad.

Pärast seda kui islamimässajate ühendus augustis pealinna Tripoli hõivas, kolis rahvusvaheliselt tunnustatud valitsus riigi idaserva Al-Baidasse, mis jääb Tripolist 1200 kilomeetri kaugusele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles