Taani kulutab 8 miljonit eurot islamistide deradikaliseerimiseks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taani justiitsminister Mette Frederiksen koos Prantsusmaa siseministri Bernard Cazeneuve'iga.
Taani justiitsminister Mette Frederiksen koos Prantsusmaa siseministri Bernard Cazeneuve'iga. Foto: SCANPIX

Taani kulutab järgmise kolme aasta jooksul 61 miljonit Taani krooni ehk kaheksa miljonit eurot kohalike islamiäärmuslaste deradikaliseerimiseks, teatasid võimud teisipäeval.

Justiitsministri Mette Frederikseni sõnul kulub suurem osa rahast ennetustööks, millega tahetakse vähendada noorte inimeste liitumist äärmusrühmitustega

Umbes miljon eurot kulub juba konfliktikolletes, näiteks Süürias ja Iraagis käinud võitlejate deradikaliseerimiseks. Sarnane programm on hetkel käigus Taani suuruselt teises linnas Århusis, kus veteranidest islamistid kohtuvad sotsiaaltöötajate, politsei ning psühholoogidega, et hõlbustada reintegreerumist ühiskonda.

Prantsuse peaminister tegi nädala eest teatavaks, et Prantsusmaa loob võitluseks ekstremismiga 2680 uut töökohta ja eraldab selleks 425 miljonit eurot.

Kolme nädala eest Pariisis tehtud rünnakutes sai surma 17 inimest. Järgnesid politseihaarangud, juurdlused ning häiretaset tõsteti kogu Euroopas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles