Leedu eurosaadik tahab 2018. aasta jalgpalli MM-i äravõtmist Venemaalt

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FIFA president Sepp Blatter 16. jaanuaril Peterburis.
FIFA president Sepp Blatter 16. jaanuaril Peterburis. Foto: SCANPIX

Leedu eurosaadik Petras Auštrevičius kutsus teisipäeval üles võtma Venemaalt 2018. aasta jalgpalli maailmameistrivõistluste finaalturniiri korraldamisõigus või seda boikoteerima.

Auštrevičius väljendas samuti lootust, et neljapäevasel EL-i välisministrite kohtumisel karmistatakse Vene-vastaseid sanktsioone.

«Pole mingit muud võimalust peale Venemaa täieliku boikoteerimise. Kahjuks hõlmab see paratamatult ka sporti. Ma olen veendunud, et oleme jõudnud sinnamaani, kus tuleb astuda konkreetseid samme, võtmaks Venemaalt rahvusvaheliste spordivõistluste korraldamisõigus,» ütles Auštrevičius.

«See on juba kinnitust saanud, et Sotši olümpiamängude ajal, kui Vene president Vladimir Putin istus uhkelt publiku seas, toetas Moskva snaipreid, kes tapsid Maidanil Kiievis süütuid inimesi... Me ei saa lasta rahvusvahelistel spordiüritustel – nagu 2018. aasta FIFA maailmameistrivõistlused - muutuda Moskva propagandaüritusteks,» lisas Auštrevičius.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles