Luik: raske on öelda, millal Eesti-Vene piirilepe riigiduumasse jõuab

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti suursaadik Moskvas Jüri Luik ütles täna Postimehele antud intervjuus, et kuigi Venemaa välisministri väitel jõuab Eesti-Vene piirilepe riigiduumasse peatselt, siis on keeruline ennustada, millal täpselt.

«Nagu Lavrov (Vene välisminister Sergei Lavrov – toim) ütles, siis peatselt peaks piirilepe jõudma Vene riigiduumasse. Tänase päeva seisuga võin kinnitada see ei ole sinna jõudnud. Väga raske on öelda, millal see sinna jõuab. Oleme proovinud infot koguda ka muudest allikatest ja praegu ei oska seda keegi öelda,» rääkis Luik.

Tema hinnangul on Venemaa ilmselt endiselt huvitatud piirileppest, kuid Moskva ja Euroopa Liidu suhted on keskendunud teistele probleemidele, eelkõige Ukrainale. «Kui välisminister nii ütleb, siis saame teha järelduse, et mingisugune huvi on. Tõestus saabub aga sel hetkel, kui riigiduuma võtab selle menetlusse,» lisas Luik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles