Kiiev peab Venemaa uut «humanitaarkonvoid» agressiooniks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väidetavat humanitaarabi vedav veok Donetskis.
Väidetavat humanitaarabi vedav veok Donetskis. Foto: SCANPIX

Kui Venemaa saadab veel ühe niinimetatud humanitaarkonvoi Donbassi piirkonda ilma selles Ukraina ja Rahvusvahelise Punase Risti Komiteeta eelnevalt kokku leppimata, peab Kiiev selle saabumist Ukraina territooriumile agressiooniaktiks, ütles Ukraina välisministeerium täna.

«Venemaa on kohustatud esitama ning Ukraina ja Rahvusvahelise Punase Risti Komiteega (ICRC) kokku leppima üksikasjaliku nimekirja laadungi sisu kohta, et Punase Risti esindajad saaksid korraldada selle kohaletoimetamise ja laialijagamise vastavalt tsiviilelanikkonna reaalsetele vajadustele Donetski ja Luganski regiooni teatud piirkondades, kus on aktiivsed terroriorganisatsioonid Donetski Rahvavabariik ja Luganski Rahvavabariik,» ütles välisministeeriumi kõneisik Jevhen Perebõinis Kiievil briifingul.

Juhul, kui neid tingimusi ei täideta, annab Kiiev Ukraina piirivalve- ja tolliteenistusele juhtnöörid kontrollida saadetist, kui see siseneb Ukrainasse ning kui ICRC ei ole nõus ja ei saada seda laadungit, «peab Ukraina sellist konvoid veel üheks agressiooniaktiks».

Perebõinis ütles, et Venemaa on teavitanud Ukrainat oma soovist saata veel üks «humanitaarkonvoi» Donbassi.

Ukraina välisministeerium sai 24. jaanuaril teate veel ühe niinimetatud humanitaarkonvoi kavatsusest ületada 31. jaanuaril riigipiir, lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles