Eestlased annetavad Gruusia põgenike toetuseks heldelt

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Punase Risti esindajad Gori linna sisenemas.
Punase Risti esindajad Gori linna sisenemas. Foto: AFP / Scanpix

Eesti Punase Risti kampaania Gruusia põgenike toetuseks on osutunud edukaks, seni on kogutud ligi 2,8 miljonit krooni.

«See on kõige suurem summa, mis nii lühikese ajaga on tulnud,» võrdles Eesti Punase Risti peasekretär Riina Kabi praegust rahakogumist varasematega.

«See on Eestimaa inimeste suhtumine, arusaamine olukorrast ja reageering sellele,» märkis ta.

Lisaks 2,5 miljonile kroonile, mille Eesti Punane Rist 22. augustil üle kandis, on tänaseks laekunud 87 annetajalt 268 382 krooni.

Kõige suurem eraisikult laekunud summa seni on olnud 39 000 krooni. Pärast 22. augustit on kohalikest omavalitsustest ülekande teinud veel Narva linn, Valga linn, Haljala vald, Kuressaare linn, Otepää linn, Jõelähtme vald, Vändra vald ja Rakvere linn.

Lisaks teatas Harku vald täna, et teeb 100 000-kroonise ülekande Gruusia abistamiseks.  

Rahvusvahelise Punase Risti arvele kantud raha eest ostetakse sõjajalgu jäänud ning oma kodudest põgenema sunnitud inimeste toetuseks hädavajalikke esmatarbekaupu ja hügieenivahendeid.

Kabi sõnul kogutakse raha selle kuu jooksul veel kindlasti. Ta lisas, et arved jäävad avatuks, kuni annetajatel huvi on.

Annetusi saab teha Eesti Punase Risti kogumiskontole 1180001436 Hansapangas ja 10220039608010 SEB-s märgusõnaga «Gruusia relvakonflikt».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles