Tsipras avalikustas Kreeka uue valitsuse koosseisu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeka peaminister Alexis Tsipras koos oma uue valitsuskabinetiga.
Kreeka peaminister Alexis Tsipras koos oma uue valitsuskabinetiga. Foto: SCANPIX

Peaminister Alexis Tsipras avalikustas teisipäeval Kreeka uue valitsuse koosseisu, rahandusministriks sai Yanis Varoufakis.

Varoufakise ametissenimetamist nähakse signaalina, et vasakradikaalse Syriza ja rahvuslaste erakonna Sõltumatud Kreeklased võimuliit võtab läbirääkimistel Euroopa Liidu ja Rahvusvahelise Valuutafondiga (IMF) Kreeka abiprogrammi üle jäiga hoiaku.

Polüglotist Varoufakis (53) on olnud Kreeka abiprogrammi tingimuste terav kriitik ja väitnud, et riik ei suuda majanduslikult taastuda seni, kuni tingimusi lõdvendatakse.

Tsipras otsustas vähendada ministeeriumite arvu 19 11-le ning laiendada ühtlasi arengu-, keskkonna-, sise- ja avalike tööde ministeeriumite volitusi.

Kaitseministriks sai Sõltumatute Kreeklaste juht Panos Kammenos.

Asepeaministriks määrati Giannis Dragasakis.

Tsipras vannutati peaministriks esmaspäeval.

Syriza saavutas Kreeka pühapäevastel ennetähtaegsetel valimistel suurvõidu, saades 300-kohalises parlamendis 149 kohta. Sõltumatud Kreeklased said 13 kohta.

Senised võimuparteid konservatiivne Uus Demokraatia ja sotsialistlik PASOK said vastavalt 76 ja 13 kohta parlamendis.

Esimese kõrge väliskülalisena väisab Syriza valimisvõidu järel Kreekat neljapäeval riiki saabuv Euroopa Parlamendi president Martin Schulz.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles