Newyorklased on pettunud: «snowmageddon» jäi olemata

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumekoristus New Yorgis
Lumekoristus New Yorgis Foto: SCANPIX

USA ida- ja kirdealadele jõudis selle nädala alguses lumetorm Juno, mille tõttu paljudes paikades valmistuti kõige hullemaks.

New Yorgi elanike sõnul pingutasid võimud üle, kuna «snowmageddon» jäi praktiliselt olemata, edastab AP.

Nüüd esitasid linlased linnapeale küsimuse, et miks meteoroloogid ilmaennustusega nii mööda panid ning miks ilmaasjata paanikat tekitati.

New Yorgi võimud ja meteoroloogid pidid eile selgitama, miks USA suurimas linnas New Yorgis kuulutati juba enne lume saabumist välja hädaolukord.

New Yorgis jäi linnapea Bill de Blasio käsu kohaselt elu praktiliselt seisma. New Yorki torm Juno eriti ei puudutanud,  külla aga New Yorgist põhjapoole jäävaid alasid.

Meteoroloogid ennustasid, et New Yorgis ja selle ümbruses sajab maha 60 – 90 sentimeetrit lund. Tegelikkuses sadas seal vaid murdosa ennustatust.

New Yorgi osariigi kuberner pidi samuti selgitama, miks elanike elu mõttetult seisati.

«Hoiatuse eesmärgiks oli tagada kodanike turvalisus ja me tegime seda,» teatas kuberner Andrew Cuomo.

De Blasio sõnul ei tekitanud ta newyorklaste seas asjatult paanikat.

«Olen õnnelik, et New York ja selle elanikud lumest kergelt pääsesid. Kui see oleks meid otseselt tabanud, oleks see katastroofiline olnud,» lausus linnapea.

Täna peaks elu New Yorgis ja ka New Yorgi osariigis normaliseeruma. Suletud koolid, poed ja teatrid avavad jälle uksed.

Meteoroloog Louis Uccellini sõnul ei rõhutanud ilmaennustajad piisavalt, et lumetormi võimsuse puhul on tegemist tõenäosusega.

Uccellini kinnitusel esitavad meteoroloogid ametliku vabanduse ning tulevikus püütakse täpsemad olla.

Talvetorm Juno tõttu jäeti ära ka tuhandeid lende ning USA idaranniku põhjaaladel võib veel ka täna lennuliiklusega probleeme olla.

Junot oli kõige enam tunda Massachusettsi osariigis ning selle osariigi pealinnas Bostonis sadas kohati maha üle poole meetri lund. Paljud majapidamised jäid tormi tõttu elektrita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles