Wałęsa: Putin tuleb peatada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poola endine president Lech Wałęsa murdis mullu detsembris jalaluu ja pani pildi oma kosumisest ka blogisse.
Poola endine president Lech Wałęsa murdis mullu detsembris jalaluu ja pani pildi oma kosumisest ka blogisse. Foto: SCANPIX

Poola endise presidendi Lech Wałęsa sõnul on solidaarsus Ukrainaga hädavajalik, sest vastasel juhul eskaleerub Vene-Ukraina kriis suureks sõjaks, edastas Poola raadio teisipäeval.

«Me ei saa arutada isekeskis, kas me peaksime saatma väed Ukrainasse,» ütles Wałęsa raadiojaamale Radio Gdańsk. «Vaja läheb mõistlikku tegevust.» 

«Venemaa ja Putini tagasitõrjumiseks on vaja organiseeritult tegutseda. Igaüks peab selleks midagi tegema, see tagaks operatsiooni efektiivsuse,» sõnas Poola ametiühinguliikumise Solidarność endine juht.

Wałęsa sõnul on hädavajalik nutikas, ühtne ja turvaline operatsioon, mis on samaaegselt ka tõhus. «Kui me solidaarsust üles ei näita, tuleb sõda.»

«See ei tähenda otsekohe tuumasõda, ent eskalatsiooni suurenemist,» lausus Poola endine riigipea. «Putin tuleb peatada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles