Tõmtšuk: Vene sõdurid ja terroristid koguvad jõudu Debaltseve lähistel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Donetski rahvavabariigi» nimel võitlev mees uurib Ozerjanovkast leitud kiivrit.
«Donetski rahvavabariigi» nimel võitlev mees uurib Ozerjanovkast leitud kiivrit. Foto: SCANPIX

Donbassis sõdivad terroristid tõmbusid pärast ebaõnnestunud rünnakut Debaltseve lähistel tagasi ja koguvad nüüd jõudu, kirjutab grupi Informatsiooniline Vastupanu koordinaator Dmitri Tõmšuk Facebookis.

«Meie andmetel sõdivad platsdarmil viis vaenlase pataljonide taktikalist gruppi, neist vähemalt üks on komplekteeritud Vene õhudessantvägede sõduritest. Lisaks on seal kolm gruppi suurtükiväelasi,» kirjutas Tõmtšuk.      

Peale selle eksisteerib seal arvukalt väikseid terroristide gruppe, kel on jalaväelastele mõeldud raskerelvastust.

Tõmtšuki andmetel kuulub Debaltseve lähistel sõdivatesse Venemaa ja terroristide väeüksustesse 2500 inimest, kuni 35 tanki, 50 soomustransportööri, kuni 50 erinevat suurtükki (nende seas ka liikursuurtükid) ja lisaks vähemalt 22 raketiheitjat.

«Debaltseve juures võttis vaenlane pärast ebaõnnestunud katset rünnata Troitskoje kaudu Svetlodarskit taas lähtepositsiooni ja taastab oma lahinguvõimelisust.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles