Presidendi kantselei direktor läheb juhtima muinsuskaitseametit

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Raie
Siim Raie Foto: Presidendi kantselei

Viimased neli aastat presidendi kantseleid juhtinud Siim Raie alustab aprillist tööd muinsuskaitseameti peadirektorina.

Konkursi muinsuskaitseameti peadirektori ametikoha täitmiseks viis kultuuriministeeriumi tellimusel läbi riigikantselei, teatas presidendi kantselei.

Raie sõnul on muinsuskaitseameti peadirektor töökoht, kus ta saab parimal viisil kasutada oma mõlemat haridust. Raie on lõpetanud Estonian Business Schoolis ärijuhtimise bakalaureuseõppe ning mullu kunstiakadeemias muinsuskaitse- ja konserveerimise magistriõppe.

Raie on ka muinsuskaitse nõukogu ja Eesti Vabaõhumuuseum SA nõukogu liige.

«Olen tänulik võimaluse eest töötada koos Toomas Hendrik Ilvesega, kes on alati kõiki oma töökaaslasi julgustanud sirutuma millegi uue järele ning säilitama rahulolematust olemasolevaga,» sõnas Raie.

Tema sõnul on neli aastat presidendi kantseleis kahtlemata olnud senise elu kõige põnevamad aastad.

President Toomas Hendrik Ilves nimetas Siim Raie presidendi kantselei direktoriks märtsis 2011. Enne seda oli Raie 2002. aastast Kaubandus-Tööstuskoja peadirektor.

Muinsuskaitseameti peadirektorina alustab Raie tööd 6. aprillil.

Kultuuriminister Urve Tiiduse sõnul asub muinsuskaitseameti uus juht ametisse ajal, mil muinsuskaitses laiemalt on piirangutele keskendumine asendumas suurema nõuandva rolliga. «Lõpusirgele on jõudmas seaduse uuendamine, mis seaks riigi ning omanike kohustused omavahel paremasse tasakaalu,» ütles kultuuriminister Urve Tiidus.

Siim Raie ei kavanda enda sõnul suuri muutusi muinsuskaitseametis, küll aga soovib ta aidata kaasa kaitsealuste objektide tähenduse ja väärtuse senisest avaramale selgitamisele.

«Meie kultuuripärand on, mõningate eranditega, jäetud liiga sügavale ajaloo riiulisse. Samas võiks suur osa pärandist olla aktiivses kasutuses, olla aktuaalne tänastele põlvkondadele ning osaleda ka majandusliku väärtuse loomisel,» ütles Raie.

Raie on Muinsuskaitse Nõukogu liige, samuti kuulub ta SA Eesti Vabaõhumuuseum ja SA Eesti Kontsert nõukogusse. Lisaks tegutseb Raie Eesti Standardikeskus MTÜ, Krediidi ja Ekspordi Garanteerimise SA Kredexi ja E-Riigi Akadeemia juhatuses või nõukogus.

Raiet on autasustatud Valgetähe teenetemärgi IV klassi ning mitmete välisriikide teenetemärkidega.

Võõrkeeltest valdab Siim Raie inglise, vene ja saksa keelt.

Muinsuskaitseamet on kultuuriministeeriumi valitsemisalas tegutsev asutus, mille põhiülesanne on muinsuskaitsetöö korraldamine, riikliku järelevalve teostamine mälestiste ja muinsuskaitsealade üle, kultuurimälestiste riikliku registri pidamine ning kultuuriväärtuste väljaveotaotluste läbivaatamine ja lubade väljastamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles