Soome firmajuht eitab plaane Krimmi turismireiside korraldamisest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Krimmi poolsaare kaart on värvitud Vene trikoloori järgi.
Krimmi poolsaare kaart on värvitud Vene trikoloori järgi. Foto: SCANPIX

Soome reisibüroo Lähialuematkat Oy tegevjuht Peter Holst lükkab tagasi Vene meedias levivad uudised, justkui oleks büroo sõlminud eellepingu turismireisi korraldamiseks Krimmi.

«Vene meedias kirjutatakse uskumatutest asjadest. See on täielik väljamõeldis, kuid läheb hästi kokku Vene ja sealsete reisibüroode soovunelmaga,» rääkis ta YLE uudistetoimetusele.

RIA Novosti väitel võib esimene reis toimuda juba sel sügisel.

Peterburi uudisteportaal Fontanka.ru kirjutas, et Krimmi turismiametnikud ja Soome firma otsivad võimalusi hiilida mööda Venemaa okupeeritud poolsaarele kehtestatud Euroopa Liidu sanktsioonidest. 

Vene meedia hakkas kirjutama Soome firma «äriplaanidest» pärast eelmisel nädalal Jaltas toimunud seminari, kus Holst osales ainsa Soome ettevõtjana. Ta põhjendas kutset Venemaaga 25 aastat tehtud ettevõtlust puudutava koostööga. Oma sõnul tahtis ta lihtsalt näha, milliseid sihtkohti Krimm turistidele pakub. Venemaa juhtkonnale ta mingit poolehoidu näidata ei tahtnud.  

Holsti sõnul ei saa Soome ettevõtted ELi sanktsioonide tõttu Krimmi mingeid reise korraldada. Seda tunnistasid talle ta kohalikud ametnikud. Küll aga oli talle rõhutatud, et sanktsioonid pole igavesed.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles