Pinged Iisraeli-Liibanoni-Süüria piiril kasvavad

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iisraeli sõdurid kandmas eilses raketirünnakus juudiriigi konvoile haavata saanud kaaslast.
Iisraeli sõdurid kandmas eilses raketirünnakus juudiriigi konvoile haavata saanud kaaslast. Foto: SCANPIX

Iisraeli ja Liibanonis tegutseva šiiitide organisatsiooni Hezbollah´ vahel puhkenud kokkupõrgetes sai surma ÜRO rahuvalvaja.

Iisrael korraldas eile juudiriiki tabanud raketirünnaku järel Liibanoni lõunaosas Süüria piiri lähistel mitu karistusrünnakut. Liibanoni julgeolekuametnike sõnul on rünnatud nii Majidiyeh´, Abbasiyeh' ja Kfar Chouba piiriküla. Iisrael on teatanud ka konfliktipiirkonnas elavate inimeste evakueerimisest.

Uudisteagentuuri AFP andmetel on surma saanud ka üks ÜRO rahuvalvaja, kelle rahvust pole ÜRO Vahevägi Liibanonis (UNIFIL) esialgu aga täpsustatud. Samuti ei täpsustanud UNIFIL, mille koosseisu naasevad peagi ka Eesti sõdurid, rahuvalvaja surma põhjust.

Iisraeli armee teatel sai juudiriigi sõjaväeveokit tabanud raketirünnakus vigastada neli inimest. Intsident toimus Iisraeli poolt okupeeritud territooriumil Shebaa piirkonnas. Lisaks tulistati armee teatel juudiriigi positsioone Hemoni mäe lähistel.

Rünnakute eest on võtnud vastutuse Liibanonis tegutsev šiiitide organisatsioon Hezbollah, mis põhjendas seda Iisraeli hiljutise õhurünnakuga Süürias, milles said surma kuus Hezbollah´ võitlejat ja Iraani kindral.

Iisrael ja Hezbollah pidasid 2006. aastal kuu aega kestnud sõja, milles hävis suurem osa Lõuna-Liibanonist. Hezbollah tulistas 34-päevase konflikti käigus Iisraeli pihta 4000 raketti. Konflikt nõudis 1200 liibanonlase elu, kellest paljud olid tsiviilisikud, ka hukkus 160 iisraellast, neist enamik sõdurid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles