Siemoniak: Putini jutt NATO võõrleegionist on absurdne

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poola kaitseminister Bronislaw Komorowski (keskel).
Poola kaitseminister Bronislaw Komorowski (keskel). Foto: SCANPIX

Poola kaitseminister Tomasz Siemoniak nimetas absurdseks Vene presidendi Vladimir Putini väidet, justkui oleks Ukraina sõjavägi NATO võõrleegion.

«Venelased ütlevad nii erinevaid asju, et raske on seda pidada tõsiseks. Väide NATO leegionist tundub olevat ületanud absurdi piiri,» rääkis minister raadiojaamale RMF FM.

Siemoniak märkis, et lääneriigid suhtuvad ettevaatlikult Ukrainale sõjalise toetuse andmisesse, kuna üldlevinud seisukoha järgi tuleb konflikti lahendamiseks otsida teisi teid.

Relvade müük on keeruline ülesanne, mille realiseerimiseks läheb mitu kuud. «Ukraina funktsioneerib plaani järgi, mis on arvestatud nädalaks, päevaks. Asjad muutuvad iga päevaga ja kõik mõistavad suurepäraselt, et relvade tarnimine on kuude ja aastate küsimus. Jutt käib seadeldisest või selle kasutamise õpetamisest sõduritele. Mõne päevaga ei saa olukorda järsult muuta,» rääkis kaitseminister.     

Siemoniak kinnitas, et Poola ei kavatse Ukrainasse oma sõdureid saata, kuid riik on avatud edasiseks sõjaliseks koostööks Ukrainaga mõnes muus osas.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles