Aare sai Tuiksoo juhitud ministeeriumilt siiani valmimata filmi eest 400 000 krooni

Veiko Pesur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhan Aare
Juhan Aare Foto: Meelis Meilbaum

Põllumajandusministeerium tellis rahvaliitlase Ester Tuiksoo ministriks olemise ajal praeguse Rahvaliidu esimehe Juhan Aare firmalt õppefilmi, mille eest raha on juba ammu makstud, kuid filmi valmimine on aga veninud.

Hindrek Riikoja põllumajandusministeeriumi avalike suhete osakonnast selgitas, et filmi tootmiseks kuulutati 2007. aastal välja hange, mille tulemusena sõlmiti 30. märtsil 2007 leping Juhan Aarele kuuluva OÜga Eesti Kultuurfilm.

Filmi eesmärgiks oli Euroopa kalandusstrateegia 2007-2013 tutvustamine. Lepingule lisaks sõlmiti 13. märtsil 2008 täiendav leping, millega telliti lisatöid.

«Tõsi on see, et film oleks pidanud valmima sama aasta suveks, aga lõplikult ta valmis ei ole. Meil on olemas selle filmi esialgne variant. Filmi valmimine jäi aga venima ja seda ka meie endi teadmisel,» rääkis Riikoja.

Ta täpsustas, et ühe programmperioodi ja fondi käivitamisele kulub hulk aega ning tähtajaks oleks saanud teha filmi, mida see programm teoorias kujutama peaks. «Aga meil poleks olnud võimalust seal välja tuua reaalseid tulemusi. Seetõttu on ta jäänud venima,» lisas Riikoja.

Riikoja tunnistas, et raha filmide eest on makstud. «Mingil põhjusel on see raha ära makstud. Summa on pisut väiksem kui 415 000 krooni.»

Film valmib tema kinnitusel kindlasti ning ministeerium on tootjatega pidevalt ühenduses. Järgmine filmiteemaline koosolek toimub juba järgmisel nädalal.

Filmifirma andmeil on peagi valmiva dokumentaalfilmi nimi «Eesti kuldkalakesed» ning see annab ülevaate rannakalanduse ja kalakasvatuse arengusuundadest.

Keskkonnateemalisi filme ja sarju on Aarele kuuluv firma teisigi teinud, paari aasta eest oldi osaline telesarja «Kodumets» tootmisel ning koostöös keskkonnaministeeriumi ja USA suursaatkonnaga valmis 2004. aastal dokumentaalfilm «Tige tulnukas», mis annab ülevaate Eesti loodust ohustavate karuputke võõrliikide vallutusretkest.

Postimehel ei õnnestunud eile õhtul Juhan Aarelt kommentaari saada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles