Islamiriigi poolt röövitud jaapanlaselt võidi saada uus häälsõnum

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Videoteenusesse Youtube`i on jõudnud lindistus, millel olevat kuulda äärmusrühmituse Islamiriik poolt röövitud Jaapani ajakirjanikku Kenji Gotot rääkimas.

Mees sõnab salvestisel, et Islamiriigi võitlejad tapavad Jordaania õhujõudude piloodi ning ka tema kui Jordaania ei vabasta surma mõistetud naisdžihadisti, edastab AFP.

Seda inglise keelset häälsõnumit, millel meeshääl ütleb, et Jordaania peab naisdžihadist Saijda al-Rishawi tooma 28. jaanuari õhtuks Türgi piiri äärde või muidu Jordaania piloot Maaz al-Kasaseabeh sureb, on jagatud Twitteris.

Jaapani võimud püüavad teha kindlaks, kas tegemist on autentse sõnumiga ning kas sellel räägib ikka jaapanlane.

Jordaania on juba nõustunud vangide vahetamisega, kuid võimud nõudsid Islamiriigilt enne naisdžihadisti vabastamist tõendit oma piloodi elus olemise kohta.

Islamiriik tahab vabastada Sadija al-Rishawi, kes on alates 2006. aastast oodanud hukkamist. Ta mõisteti süüdi Ammani hotellis 2005. aastal  ohvriterohkes pommirünnakus osalemises.

Islamiriigil oli esmalt kaks jaapanlasest pantvangi, kuid nad tapsid möödunud nädalalõpul ühe neist, Haruna Yukawa.

26-aastane Jordaania piloot al-Kasaseabeh langes islamistlike võitlejate kätte möödunud aasta detsembris kui ta F-16 hävituslennuk Süürias Raqqa lähedal alla kukkus.

Tema puhul on tegemist esimese välisriigi armeeesindajaga, kes on Islamiriigi poolt tabatud alates sellest kui lääneliitlased 2014. aasta augustis käivitasid õhurünnakud Islamiriigi positsioonidele.

Jaapanlasest vabakutseline ajakirjanik Goto langes Islamiriigi kätte möödunud aasta oktoobris Süürias, Yukawa aga võeti džihadistide poolt kinni möödunud suvel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles