Politsei pidas Helsingis kinni tulistanud eestlased

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Püstol.
Püstol. Foto: Toomas Huik / Postimees

Helsingi politsei pidas teisipäeva õhtul Tattarisuo tööstuspiirkonnas suuroperatsiooni käigus kinni tulirelvast märki lasknud eestlased, kirjutab Iltalehti.

Ajalehe andmetel sai politsei juba mitu päeva varem kohalikelt elanikelt vihjeid, et tööstusalalt kostab tulistamise sarnaseid helisid. Teisipäeva õhtul kuulsid Tattarisuo piirkonnas patrullivad politseinikud ise laskmist ja kiirustasid sündmuskohale.

Korrakaitsjad leidsid plekist kaarhallis purjus meeste kamba, mis koosnes suuremas osas eestlastest. Iltalehti andmetel oli kaarhallis märki laskmas «umbes pool tosinat meest».

Selgus, et mehed lasid plekist kaarhallis tulirelvast märki, mis on aga väga ohtlik tegevus, kuna osa kuule oli lennanud läbi seina ja tabanud kõrvalhoonet.

Politsei esitas meestele kahtlustuse tulirelvaga seotud kuriteos ja ohtliku olukorra tekitamises. Kohus võttis mehed kolmapäeval vahi alla. Juhtunut uuriv politseikomissar Juha Huuskonen ei soostunud Iltalehtile juhtunu kohta lisainfot andma.

Ta ei täpsustanud, millise tulirelvaga oli tegemist, kuid lisas, et kahtlustuse järgi kasutasid mehed märkilaskmiseks rohkem kui ühte tulirelva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles