Fidel Castro tunnistas seksuaalvähemuste vastast vägivalda

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fidel Castro
Fidel Castro Foto: SCANPIX

Kuuba endine juht Fidel Castro tunnistas, et revolutsiooni ajal ja pärast seda kasutati homode ja lesbide suhtes vägivalda.

1960. – 1970. aastatel saadeti seksuaalvähemuste esindajad ilma kohtuta sunnitöölaagritesse, kirjutab Huffington Post.

Castro kinnitusel vastutab tema mitmete ebaõiglaste otsuste eest.

«Revolutsiooni päevil oli palju probleeme, kuid me ei pööranud teatud elu ja surmaga seotud probleemidele tähelepanu,» tunnistas Castro.

Kuuba dekriminaliseeris homoseksuaalid 1979. aastal ning nüüd on hakatud liikuma juba samasooliste abielu lubamise suunas.

Fidel Castro haaras Kuubas võimu 1959. aastal ning oli selle riigi juht kuni ta pidi terviseprobleemide tõttu tagasi astuma. 2006. aastal sai Kuuba juhiks ta noorem vend Raul Castro.

Ka tunnistas Castro, et  ligi 50 aasta pikkune USA kaubandusembargo mõjutas ja mõjutab Kuuba elu väga mitmel moel.

«Kõige suuremad probleemid olid ravimite ja toiduga ning on seda tänaseni,» lisas endine juht.

Catsro jätkas, et kuigi embargo tõttu jäi Kuuba maailmakaubandusest eemale, muutis see kuubalased oma eluga hakkama saamiseks nutikaks ja loominguliseks.

USA kehtestas Kuuba suhtes kaubandusembargo 1962. aastal pärast seda kui Castro valitsus hakkas eramaid ja firmasid riigistama.

Kuubale kehtestatud embargo ei luba USAsse otse ega kolmandate riikide kaudu importida Kuubalt pärit kaupu ja teenuseid või Kuubalt pärinevaid materjale sisaldavaid kaupu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles