Läti: Vene tegevus Läti piiril suurendab pingeid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laevad Irbe väinas, mis ühendab Läänemerd Liivi lahega (ka Riia laht).
Laevad Irbe väinas, mis ühendab Läänemerd Liivi lahega (ka Riia laht). Foto: SCANPIX

Vene relvajõudude tegevus Läti piiri lähistel suurendab pingeid ja õõnestab usaldust, ütles Läti kaitseminister Raimonds Vējonis pärast tänast kohtumist Venemaa suursaadikuga Aleksandr Vešnjakoviga.

Läti minister andis mõista, et Vene relvajõudude sagedase ja tihtipeale väljakutsuva tegevuse eesmärki Läti piiride lähedal on raske mõista.

«Vene relvajõudude tegevus Läti piiri ääres tekitab muret piirkondliku julgeolekuolukorra suhtes, eriti arvestades Ukraina sündmuste konteksti, mistõttu palusin suursaadikul selgitada laevade ja lennukite tegevust mõne kilomeetri kaugusel meie piiridest. Kui seda ei selgitata, siis tekib küsimus - mis sõnumit siin Lätile edastatakse?  Kas tegemist on Venemaa jõudemonstratsiooniga?» sõnas Vējonis.

Ministri sõnul on Läti huvitatud Venemaaga konstruktiivse dialoogi ja koostöö ehitamisest.

«Me pooldame heanaaberlikke suhteid ja üheks heade suhete eeltingimuseks on võime rääkida avatult muredest ja ebaselgetest küsimustest,» ütles Vējonis.

Viimaste kuude jooksul on Läti merepiiri lähistel regulaarselt tuvastatud mitmeid sõjalaevu ja -lennukeid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles